x
 
 
 Можете да използвате стрелките на клавиатурата за навигация, Esc за изход.

Регламент на Годишни награди за пътна безопасност 2015

image

Могат да кандидатстват реализирани инциативи за пътна безопасност в следните категории:

  1. Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации.
  2. Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации.
  3. Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации.
  4. Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии отразяващи проблемите на пътната безопасност.
  5. Инициативи за пътна безопасност от детски градини и училища – специална награда предоставена от Национална асоциация "Професионална подготовка и квалификация".
  6. Специална награда на служител на пътна полиция, с личен принос (предотвратил пътен инцидент или е участвал в спасяване на пострадали при ПТП или е оказал помощ на такива хора).

Всеки кандидат изпраща заявление за участие по и-мейл до 17 ч. на 15 Ноември 2015 г. на следния адрес: info@nagradi.org.

Нашето изтъкнато жури ще оцени постъпилите проекти в различните категории. Награждаването ще се състои през месец ноември, като точната дата и място на събитието ще бъдат обявени на електронната страница на конкурса. За връчването на наградите са поканени Негово превъзходителство посланика на кралство Нидерландия, Министъра на вътрешните работи, Министъра на транспорта и информационните технологии, Български евродепутати, журналисти, съмишленици и други.

Фондация Годишни награди за пътна безопасност

imageПрез 2012 г. и 2013 г. броят на загиналите при ПТП в България е най-малък – 601 души, считано от 1963 г. насам. За съжаление през 2014 г. тенденцията в намаляване броя на жертвите не се запази, а по всяка вероятност и в края на 2015 г. ще регистрираме ръст на отнетите човешки животи на пътя. Към момента България си остава на едно от челните места в негативната статистика по брой загинали на 1 млн. души в страните от ЕС. Най-малко смъртни случаи на пътя има във Великобритания, Швеция и Дания.

* По данни на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.